Ingredients:
600g albercocs
Aigua devers 300ml
4 cullerades soperes de Sucre
Preparació:
1.-Rentar, pelar, llevar els pinyols i tallar a quadrets els albercocs.
2.- Posar els albercocs dins un perol i posar aigua que sols tapi els albercocs.
3.- Posar al foc i deixar que pegui un bullet sols que s'afluixin un poc els albercocs.
4.- Colar els albercocs però reservar devers 100 o 150 ml de l'aigua de bullir i deixar refredar els albercocs.
5.- Amb aquesta aigua reservada i les quatre cullerades de sucre feim un almivar i desprès el deixam refredar.
6.- Posam els albercocs i l'almivar dins una batedora de vas i capolam.
7.- La mescla obtinguda la deixam refrescar dins la gelera perquè torni ben fresca.
8.- Per fer el gelat el preparam un poc abans de menjar:
* bé amb una màquina elèctrica de fer gelat
* bé amb una màquina manual de les antigues
* bé de la forma tradicional i cassolana amb dos recipients un gros i un petit q se tapi i que posarem un dins l'altre i entre ells glaçons de gel i sal gruixuda i dins el recipient petit si és metàl•lic millor hi posarem el gelat tapat i el farem rodar fins que la mescla de gelat se congeli.
* bé com abans tradicional però en lloc de recipients farem servir dues bosses de plàstic.
Recopilació de receptes de cuina de la meva mare Antònia , dictades de la meva padrina Antònia (padrina Fanals), de meves i algunes (concretament sols tres pasta coca verdura, coca dolça i crespells de patata) de la meva àvia Francisca (padrina Punta).
27 julio 2017
GELAT D'ALBERCOC
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Comentari