Ingredients:
550g melicotó groc
450g sucre
2 cullerades soperes de suc de llimona natural
1 sobre pectina o si no pinyols de poma o llimona fermades en un bolic dins una gasa.
Preparació:
1.- Rentar, llevar el pinyol i tallar a trocets els melucotons.
2.- Dins una cacerola de fons gruixat posa sostres de sucre i melicotó i el suc de llimona.
3.- Posa a foc fluix i cou fins que la fruita s'afluixa i en calent passa pel premsapures.
4.- Posa una altra vegada al foc i en bullir tira la pectina mesclada amb una cullerada de sucre o si no tira-hi el bolic de gasa amb els pinyols.
5.- Deixa bullir uns 35 minuts a foc suau remenant perquè no s'aferri.
6. - Deixa refredar un poc i omple els pots esterilitzats fins a dalt i a sobre posa un cercle del diàmetre del pot de paper encerat (paper de ceba) o paper sulfuritzat banyat d'esperit puríssim per cuinar (no serveix l'esperit sanitàri perquè té additius no aptes per menjar) o si nó pots banyar aquest paper d'aiguardent.
7.- Tapa els pots i gira'ls damunt davall i deixa així fins que acabin de refredar del tot.
8.- Pots decorar els pots amb tela o amb malla de goma eva i un floc.
9. - Recorda d'aferrar-hi una etiqueta atractiva amb el nom de la melmelada i la data de fabricació recorda que l'has de consumir abans d'1 any.
Recopilació de receptes de cuina de la meva mare Antònia , dictades de la meva padrina Antònia (padrina Fanals), de meves i algunes (concretament sols tres pasta coca verdura, coca dolça i crespells de patata) de la meva àvia Francisca (padrina Punta).
13 agosto 2017
MELMELADA DE MELICOTÓ
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Comentari