12 agosto 2018

CROQUETES DE POLLASTRE I CROQUETES DE POLLASTRE AMB PERNIL SALT


Flor de Croquetes


Croquetes de Pollastre amb Pernil Salat


Croquetes de Pollastre


Ingredients:
Per fer  44 croquetes
850 g pasta de croqueta
500 g pa ratllat o galleta picada (amb el pa ratllat surten més cruixents)
8 o 9 ous batuts
75 g  pernil salat a daus petitons (opcional)

Preparació: 
1.- Preparam un bol amb 3 ous batuts per començar (ja afegirem os en fer falta), un bol amb pa ratllat abundant, una palangana per posar les croquetes fetes i la cassola amb la pasta de croqueta ben mesclada per si ha fet una crosta a sobre, llevar-li. Si les vols amb pernil salat hi tires els quadrets de pernil i ho mescles bé.


Fig. 1

2.- Agafam una cullerada de pasta (Veure Fig,1) i li donam forma amb les mans (o amb una manega de pastisseria adequada) fins que no té forma no se posa dins el pa ratllat per arrebossar d'aquesta se van fent totes les croquetes posant dins la palangana.


Fig. 2

3.- A continuació a cada croqueta se banya dins ou batut (per evitar rompre les croquetes quan les treus de l'ou i  a més degotar bé l'ou feim servir dues espàtules de tal manera que amb la de la ma dreta fas pujar la croqueta sobre l'spàtula de la ma esquerra (Veure Fig. 2) ) i se torna arrebossar de pa i així se van fent totes les croquetes i després se posen dins la palangana.


Croquetes de pollastre crues

4.- Finalment se torna repetir el procés de l'apartat 3) a fi que cada croqueta hagi passat per:
 pa-ou-pa-ou-pa


Croquetes de pollastre amb pernil salat crues

5.- Les croquetes que vulguis congelar se van posant dins petites palanganes que cabin al congelador i se deixen congelar de tal manera que en ésser fortes se posen dins una bosseta de 6 croquetes que ve a ser una ració (veure Fig. 3).

Fig. 3

6.- Per fregir si són acabades de fer , se fa dins abundant oli d'oliva ben  calent a foc alt i se treuen en uns 2 min quan agafen color daurat.  (si les fas a foc fluix se trencaran i buidaran abans que agafin color daurat per fora  ja que la pasta de dins  s'encalentirà massa i expandirà)

7.- Per fregir si són congelades, se pot fer dins oli no tan calent i a foc moderat-alt a fi que la pasta de dins  se descongeli (no sigui fresca) abans d'agafar color daurat.

8.- Se serveixen calentetes... Bon profit...!!!



CURIOSITAT: A Inca concretament tenim per costum fer els arrebossats amb galleta picada que  no és més que les galletes d'oli  de  Quely capolades, Amb galleta picada agafa el color daurat més aviat encara que surten més cruixents amb pa ratllat. Per ventura convé teni-ho en compte a l'hora que no se buidin les croquetes.











No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari