19 agosto 2018

QUARTOS




Ingredients per 8 quartos:

75 g de fècula de patata
95 g de sucre en pols
4 ous

Preparació: 

1.- Separar el blanc del vermell dels ous.
2.- Pujar el blanc a punt de neu, afegir 1 cullerada de la fècula a fi d'aconseguir un punt de neu fort.
3.- Batre els vermells i afegir el sucre en pols i batre fins que la mescla torna blanquinosa i espesa.
4.- Afegeix la mescla dels vermells dins el blanc pujat a poc a poc i remenar amb moviments suaus a fi de mantenir el seu volum.
5.- Encendre el forn a 180ºC per encalentir-lo
6.- Afegir la fècula de patata porgada amb un colador fi a poc a poc i remenar amb moviments suaus a fi de mantenir el seu volum.

7.- Abocar dins motllos de paper vegetal prèviament untats amb un pinzell amb saim fus o amb  mantequilla.

8.- Aquests motllos estan fets a ma a partir de fulls de 18cm x 15cm i fent capses de paper de 9cm x 6cm x 3cm segns l'esquema de la figura següent:



9.- Enfornar 20 minuts a 180ºC, en ser cuits deixar 5 minuts més amb el forn apagat i  la porta del forn oberta.


10.- Treure del forn i deixar refredar sobre una reixeta metàl·lica i si vols en ser freds se poden ensucrar per damunt  amb sucre en pols.

11.- Se poden menjar amb gelat o llet fresca a l'estiu i amb xocolata calenta o amb el cafè o cafè amb llet o te a l'hivern.
















No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari