31 diciembre 2021

SOPAR NIT DE CAP D'ANY

Sopar Nit Cap d'Any
Pastissets de fulls de york i havarti
Quiche d'Espinacs
Grogillo de Salmó i Gambes
Tarta de Poma "La Lechera"
***************************************
PASTISSETS DE FULLS AMB YORK I HAVARTI
Ingredients:
Lonxes de Pernil dolç (Jamón York)
Lonxes Formatge Havarti
Làmina de pasta de fulls
Orenga fresc o sec
Preparació:
Tallar la làmina de pasta de fulls a quadrets.
Tallar el pernil dolç i el formatge a quadrets
Posar els quadrets de pasta de fulls sobre paper de forn en una llauna i a sobre cada un, un quadret de formatge un poc orenga i un quadret de pernil . 
Enrotlla els muntets a fi que la pasta quedi enganxada. Pintar amb vermell d'ou i decorar amb orenga. 
Enfornar amb el forn calent a 165 - 180°C uns 10 minuts. 
****************************************
QUICHE D'ESPINACS
Ingredients:
Una làmina rodona de pasta de fulls
200g espinacs congelats
200 ml nata 18%MG
4 ous
130g daus formatges( Gouda, Cheddar i Maasdam)
Nou Moscada
Sal 
Pebre bo
Pinyons
Mantequilla per untar
Preparació:
-Posam la làmina de fulls dins un motllo untat de mantequilla i picam el fons amb una forqueta. 
-Encalentim el forn a 165 - 180°C. 
-Bullim els espinacs i els degotam bé. 
-Dins un bol batem els ous, afegim la nata líquida , trempam bé de sal , pebre bo i nou moscada mesclam bé.
-Afegim els espinacs, els daus de formatges i els pinyons. 
-Abocam la mescla anterior sobre la pasta crua 
-Enfornam devers 30 minuts primer a 165°C i després 30 min a 180°C fins que en ficar la punta d'un ganivet i surt net. 
-En estar deixam refredar abans de treure del motllo. La pasta ha de quedar cruixent per fora i per davall. 
****************************************
GROGILLO DE SALMÓ AMB GAMBES
Ingredients:
250 g dos lloms de salmó 
300g gambes pelades
1 ceba blanca mitjana capolada
1 o 2 tomàtigues de ramellet (de penjar) capolades
2 alls
aigua mineral
sal
pebre bo
oli d'oliva
Picada (6 ametlles torrades, 1 cullerada pinyons torrats, 1 all, uns brots julivert, safrà al gust)
Preparació:
- Feim un sofrit amb oli d'oliva , la ceba capolada , l'all capolat i la tomàtiga capolada. 
- Trempam bé de sal i pebre bo. 
- Afegir 6 cullerots d'aigua mineral deixar coure 10 minuts
-Afegir el salmó 5 minuts i el treim i reservam   i afegim les gambes i ho deixam coure 5 minuts
-Tiram la picada i el peix  i deixam coure uns 5 minuts més. 
- Servir calent. 
****************************************
TARTA DE POMA DE "LA LECHERA"
Ingredients:
105g galletes
30 ml moscatel
65g mantequilla
3 pomes
170g llet condensada La Lechera
50 g sucre
Preparació:
-Picam les galletes, hi afegim la mantequilla fusa i el moscatel i feim una pasta .
-Forram un motllo untat de mantequilla amb la pasta i ho posam a la gelera 
- Encalentim el forn a 180°C.
-Ratllam o picam dues pomes pelades  i la mesclam amb la llet condensada
-Posam la mescla dins el motllo forrat. 
-Pelam i tallam a làmines fines l'altra poma i decoram la tarta superposant els trossos.
-Afegim un poc de sucre per damunt i ho enfornam a 180°C uns 15 minuts. 
-La deixan refredar i la posam a la gelera i se serveix freda. 
****************************************

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari