600g farina fluixa
250 ml aigua mineral tèbia
150 ml oli d'oliva
25 g llevadura fresca de pa
50 g pipes pelades
5 g sal
Preparació:
1- Fondre la llevadura esflorada dins un poc de l'aigua tèbia.
2- Posar la farina i la sal dins un ribell fent un clot.
3- Afegir l'oli, la resta de l'aigua tèbia i la llevadura dissolta dins el clot.
4- Amb l'ajuda d'una cullerada ho mesclam bé fins que queda tot el líquid incorporat. Deixar tovar 30 minuts
5- Treure la pasta del ribell, afegir les pipes i pastar una estona fins que la pasta queda fina i se deferra de les mans.
6- Fer bolles i aplanar uns 5 mm si les vols fines o 8 mm si les vols gruixades per quan siguin cuites poder xapar i trempar (amb oli d'oliva, vinagre i sal).
7- Amb un motllo ovalat per tallar pasta, tallar les galletes i deixar-les tovar 30 - 50 min col•locades sobre paper de forn sobre una llauna.
8- Enfornar amb el forn calent a 150°C durant uns 50 minuts.
9- En treure del forn posar sobre una reixeta per deixar que refredin.
10- Guardar dins un pot hermètic.
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Comentari