Recopilació de receptes de cuina de la meva mare Antònia , dictades de la meva padrina Antònia (padrina Fanals), de meves i algunes (concretament sols tres pasta coca verdura, coca dolça i crespells de patata) de la meva àvia Francisca (padrina Punta).
02 julio 2009
ESTRELLES O CRESPELLS (IES Port de Pollença)
Ingredients:
1 kg de farina fluixa
250g de saïm
400g de sucre
1 tassó d’oli d’oliva (200ml)
1 tassó de suc de taronja (200ml)
un poc de pell de taronja ratllada
un poc de sucre glas
Material:
fogó, cassola, espremedora, balança, dos tassons, ribell gros, ribell petit, ratllador, aprimador, motlles de crespells, llaunes, forn, palangana, agafadors, pedaços i davantal llaunes,
Preparació:
1) Dins una cassola es mesuren 250g de saïm i fent servir un fogó es fon el saïm perquè sigui més fàcil fer-hi feina ( no s’ha de fer bullir, ni s’ha d’escalfar massa)
2) Amb una espremedora s’espremen el suc de taronja i després se’n mesuren 200ml amb un tassó.
3) Amb un tassó es mesuren els 200ml d’oli.
4) Amb la balança es mesuren dins d’un ribell petit els 400g de sucre.
5) Amb el ratllador es ratlla la pell d’una taronja sense arribar a la part blanca de la pell.
6) Amb la balança es mesuren dins d’un ribell gros un quilògram de farina fluixa.
7) Dins el ribell gros es posa la farina i amb les mans es fa un forat i a dins s’hi posa el saïm, el suc de taronja, l’oli i el sucre i la pell ratllada de taronja.
8) Per aconseguir una massa més compacta és convenient que els ingredients es mesclin amb les mans netes, perquè és més senzill i ràpid que amb una cullera.
9) Una vegada tenim una massa compacta s’estén una mica de massa sobre una taula enfarinoada fent servir un aprimador fins que quedi d’un gruix d’un centímetre.
10) Després es dona forma als crespells fent servir els motlles de crespells amb forma d’estrelles, de cors o de flors.
11) Una vegada fets es posen sobre la llauna i es posen al forn a 180-200ºC durant uns 10 minuts aproximadament fins que estiguin rossejats.
12) Els crespells es treuen del forn, es deixen refredar i després s’ensucren.
I JA SE PODEN MENJAARRRRRRR!!!!!!!!!!
A Inca també se diuen "Estrelles" perquè els crespells a Inca són coques tovades. A Manacor als crespells se’ls diu “Senyorets” perquè tenen forma d’home i de dona. A Sa Pobla als crespells se’ls diu “Risses”.
________________________________________
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Comentari