02 septiembre 2023

LLET DESNATADA INFUSIONADA AMB HERBASSANA, per fer GELATINA, SORBET, GELAT o LLET ARREGLADA

Aquesta llet desnatada infusionada amb herbassana fresca , serveix per fer postres light o dietètics, com per exemple: Gelatina d'herbassana o Gelat o Sorbet d'herbassana. Se pot fer també amb llet sencera, sucre i nata si no estàs a dieta. També es pot substituir la llet de vaca per alguna llet vegetal.

Ingredients LLET INFUSIONADA:
1,5 litres llet desnatada 0,0 %MG Asturiana
edulcorant líquid Eroski
herbassana fresca
Ingredients GELATINA, 5  o 6 unitats:
500 ml llet infusionada
1 cullerada herbassana fresca tallat petit
20 gotes edulcorant líquid 
12 làmines (20g)  cola de pescado
Ingredients SORBET, 2 o 3 racions:
500 ml de llet infusionada
15-20 gotes edulcorant líquid
1 cullerada herbassana fresca tallat petit (Opcional)
fulles tendres herbassana per decorar
Ingredients GELAT 2 o 3 racions:
500 ml de llet infusionada
15-20 gotes edulcorant líquid
200 ml crema soja hacendado12% greixos totals 1,6% greixos saturats)
1 cullerada herbassana fresca tallat petit (Opcional)
fulles tendres herbassana per decorar

Preparació:
1- Posam dins dos recipients aptes per microones 750  ml de llet cada un i repartim els brots tendres d'herbassana i les fulles més sanes
2- Posam a encalentir al microones a màxima  potència durant uns 8-10 minuts a intervals de 2 minuts .
3- Una vegada infusionat colarem la llet i si hi has de posar sucre s'hi posa ara i si és edulcorant líquid una vegada que sigui freda. 

4- Si vols fer GELATINA cal agafar la quantitat necessaria 500 ml d'aquesta llet i agafar una part d'aquesta llet encara calenta  i disoldre la cola pescado que s'ha posat prèviament en remull amb aigua freda. 
 5- Una vegada disolta la gelatina unim les dues parts de llet dels 500 ml i afegim l'edulcorant líquid al gust i afegim fulles d'herbassana tallades petit amb tisores o "picadora de sa padrina" les fulles dins una tasseta i tallar amb les tisores amb les puntes de les tisores dins la tassa . 
6- Omplim els recipients per gelatina deuxam acabar de refredar i posam dins la gelera i quan solidifiquen ja se podran menjar. 

7- Si vols fer SORBET convé posar dins una  botella 500 ml i deixar refredar a la gelera
8- Abans de fer el sorbet posam l'edulcorant líquid a la llet fresca quan la treim de la gelera i si vols també hi pots posar fulles d'herbassana tallades petit amb la "picadora de sa padrina"  i podrem per fer el sorbet amb la màquina de fer gelat. 
9- Una vegada tens el sorbet fet els pots decorar amb unes fulles tendres d'herbassana.
10- Si vols fer GELAT convé posar dins una  botella 500 ml i deixar refredar a la gelera
11- Abans de fer el gelat posam l'edulcorant líquid a la llet fresca quan la treim de la gelera i si vols també hi pots posar fulles d'herbessana tallades petit amb la "picadora de sa padrina"  i afegim la crema de soja (si no fas dieta hi pots posar nata 18%MG o 25%MG ) remenamt bé i ja podrem per fer el gelat amb la màquina de fer gelat. 
12- Una vegada tens el gelat fet els pots decorar amb unes fulles tendres d'herbassana. 

13- També se pot beure la LLET  ARREGLADA fresca amb gust d'herbassana. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari