16 enero 2024

GALLETES DE TE I MERENGUES 2024

GALETES DANESES


Per Regalar

Ingredients:

Galletes de Te per omplir 2 capses
500 g farina fluixa
400 g mantega (mantequilla)
125 g sucre en pols
1 vermell d'ou
sucre de vainilla

Galletes de Te per omplir 1 capsa 
325 g farina fluixa
250 g mantega (mantequilla)
75 g sucre en pols
1 vermell d'ou
sucre de vainilla

Decoració galletes
sucre en pols per decorar
xocolata negra fondant 70% cacau
cireres vermelles en almívar
ametlles crues

Merengues
50 g sucre en pols
1 blanc d'ou
1 cullerada de farina de blat fina (Maizena)


Preparació: 

Galletes de Te

1.Dins un ribell posarem la "mantequilla" a punt de pomada si cal treu-la de la gelera un temps (depenent de l'estació de l'any)  abans perquè adopti la temperatura adequada.
2. Hi afegirem el sucre en pols i el sucre de vainilla porgats i ho mesclarem ben bé. Afegirem el vermell d'ou i ho mesclarem fins que quedi uniforme.
3. Finalment afegirem la farina a poc a poc  porgant cada vegada a fi d'evitar que se formin grums i quedi ben homogènia.
4. Posarem la preparació dins una mànega de pastisseria i sobre un paper vegetal o sobre una llauna anirem formant les figures allargades, redones, amb forma d'un "aro",...
5. També si poses la pasta dins la gelera 1 hora  perquè sigui més forta la pots aplanar amb un corró i  utilitzar motlles per tallar pasta de diferents formes i banyar amb xocolata una vegada cuites i fredes.

 6. Abans d'enfornar les decorarem amb cireres confitades verdes i/o vermelles o bé amb els  fruits secs que vulguis. També pots posar unes ametlles crues pelades. 

7. Les enfornam a 180-200 ºC durant uns 5 -10 minuts.


8. Les deixarem refredar sobre una reixeta. 

Decoració Galletes
1. Fonem la xocolata a bany maria i ho batem bé amb una cullera fins que brilla i ja està llest per utilitzar.
2. Ara hi anam banyant cada galleta ,  sumergint un poc dins la xocolata i ho anam posam dins una palangana amb paper vegetal fins que solidifica la xocolata
3. Ja les podrem posar dins càpsules de paper blanc i desar dins una capsa de llauna o bé si són per regalar dins una capsa de cartolina feta a mà amb papiroflexia i folrada de paper encerat o paper de seda blanc. (Veure instruccions per fer la capsa de cartolina al final d'aquesta entrada)

Merengues

1. Dins el ribell posam el blanc d'ou anat ben alerta que hi caigui gens de vermell perquè si no No pujarà bé. 
2. Amb una batedora de varetes les batrem a punt de neu fort.
3. Mesclarem el  sucre en pols i la Maizena i ho porgarem.
4. Sense deixar de batre anirem afegint el sucre amb la Maizena a cullerades d'una en una i no n'afegirem d'altra fins que no estigui ben incorporada l'anterior.
5.Posarem aquest merengue a dins una mànega de pastisseria i sobre un paper vegetal anirem formant les figures redones en forma de caramull.
6. Ho enfornarem a 60ºC-100ºC durant 4h-5h fins que siguin dures al tacte i se senti renou de buit.

Més receptes i més imatges

https://receptescuinases3antonies.blogspot.com/2016/04/galletes-de-te-i-merengues.html

https://receptescuinases3antonies.blogspot.com/2014/04/galletes-de-te-i-merebngues.html


UEP COM ANAM - IB3 - Programa 638 - 18 gener 2024

Galetes de Te

https://youtu.be/arW5upVaTkQ?si=euzDxd9ZJ6vKbJL3


Programa sencer


Imatges Gravació



INSTRUCCIONS "CAPSA"

Vídeo       

Material:
una cartolina Din-A3 taronja o de color
una cartolina Din-A3 negra o blanca
paper encerat o de ceba
cola barra
tisores

Procediment
Necessitarem una cartolina quadrada de 32,5 cm de costat per fer la tapadora taronja i una cartolina quadrada de 31,5 cm de costat per fer la capsa negra
1.- Farem el mateix amb cada cartolina. Doblegam per cada diagonal.
2.- Plegam cap al centre dues de les puntes del quadrat.
3.- Desplegam i plegam igual les altres dues puntes.
4.- Tornam doblegar cap al centre les mateixes voreres
5.- Desplegam tot i repetim la passa 4
6.- Doblegam sols per marcar el plegs per cada diagonal del pentàgon 
7.- Obrim els laterals 
8.- Doblegam una punta cap a dins seguint els plegs que s'han format.
9.- Feim el mateix amb l'altra punta. 
10.- Així queda acabada la tapadora i farem el mateix amb la capsa. 
11.- Ja tenim la capsa i la tapadora llestes

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comentari